Autolla ojaan – taustapeilissä lobbarit?

Salon kaupunginhallitus kaatoi 12.2.2018 kokouksessaan Länsirannan kaavamuutoksen, jolla olisi mahdollistettu paviljonkiravintolan rakentaminen. Merkittävimpänä syynä asian kaatamiseen kerrottiin olevan parkkipaikkojen väheneminen alueelta. On murheellista, että kaupunginvaltuusto ei nyt pääse edes keskustelemaan kaavasta, kun sille laitettiin piste tässä vaiheessa.

Länsirannan kaavaa lähdettiin muuttamaan kaupungin oman ideakilpailun tuloksena, koska yrittäjien ajatus paviljonkiravintolasta nähtiin keskustan kehittämistä tukevana. Kaavahanketta alkoivat yhtäkkiä vastustaa Salon Yrittäjät. Onko niin, että uusien yrittäjien tuleminen kaupunkiin koetaan niin suurena uhkana, että kaavaa piti vastustaa ja myös taustalla näkyvästi lobata sitä vastaan? Sittemmin on tullut ilmi, että Salon Yrittäjien kannanotto ei ollut ainakaan kaikkien hallituksen jäsenten osalta hyväksytty. Yksimielisestä kannasta vaahtoavat siis voivat lakata vaahtoamasta.

Maanantain jälkeen on ollut jopa vähän hupaisaa seurata kärvistelyä asian ympärillä. Kun auto on ojassa, ei enää kannata vilkuttaa. Vahinko tapahtui siinä kohtaa, kun kaava päätettiin kaataa, eikä sitä selittämällä toiseksi saa. Maanantaina puhuttiin nättejä kokonaisuuksista ja yrittäjämyönteisyydestä. Tänään on puhuttu yhteistyöstä, uuden paikan etsimisestä ja taustatyöstä. Minä en ole tällaisesta tietoinen, eikä uutta paikkaa olla aktiivisesti etsimässä. Ellei sitten joku muu taho halua paviljonkia itselleen ja toiseen paikkaan. Tästähän oli jo havainnekuvia hallitukselle esitetyissä lausunnoissakin. Minä en tule tukemaan Horninpuiston, tuttavallisemmin Tykkipuiston, kaavoittamista rakentamiselle. Koskaan.

Salossa on vireillä keskustan kehittämissuunnitelma, jossa kaupungin keskustaa aiotaan jatkossa kehittää kävelypainotteisemmaksi ja onpa keskusteluissa noussut esiin myös Vilhonkadun muuttaminen kokonaan kävelykaduksi. Kun toisessa prosessissa kaava kaadetaan parkkipaikkoihin vedoten, on vaikea nähdä keskustan kehittämissuunnitelmankaan etenevän suuntaan, jota nyt on pohdittu.

 

ps. Minusta tuntuu, että Länsiranta ei edelleenkään ole loppunkäsitelty.