Henkilöpalapeleja

Parhaillaan on meneillään kausi, joka täyttyy mielenkiintoisista henkilövalinnoista. Koska ensimmäisenä valitaan SDP:n puoluejohto ja sitten vasta Salon kaupunginjohtaja, keskityn tässä tekstissä ensimmäiseen aiheeseen.

Minullahan ei ole puoluekokouksessa äänioikeutta, mutta varmasti oikeus sanoa mielipiteeni siltikin. Puheenjohtajavalinta on kannaltani yksiselitteinen. Kannatan istuvan puheenjohtajan Antti Rinteen jatkokautta. Rinne on omalla kaudellaan onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa, johtaa hyvin SDP:ta, enkä näe minkäänlaista tarvetta puheenjohtajavaihdokselle. Yksin puheenjohtaja ei luo kannatustamme, vaan selähtee meistä kaikista.

Käynnissä oleva kisa on tuonut hyvää ja positiivista näkyvyyttä, mutta mielipidettäni tämä ei ole muuttanut. Tosin on sanottava, että Tytti Tuppuraisen vahva eurooppalaisuus humaanius on tuntunut hyvältä. Timo Harakka on selkeäsanainen kaveri ja hyvä esiintyjä. Toivon vahvaa roolia puolueessa, vaikkei hän tällä erää minun puheenjohtajaehdokkani olekaan.

Puoluesihteerin kanssa onkin sitten vaikeampaa. Meillä on neljä todella erilaista ehdokasta, todella mielenkiintoista ehdokasta. Vuosien varrella olen oppinut sen, että valitaan tähän tehtävään kuka tahansa, ei hän puolen vuoden päästä kentän mielestä sitä osaa hoitaa. Eli ensimmäinen kriteeri pitää olla tämän kritiikin kestäminen. Se täyttyy varmaan kaikilla. Toisena haluan puoluesihteeriksi henkilön, jolla on sekä poliittinen että järjestöllinen vahva osaaminen. Sinänsä olen helpottunut, että muut päättävät puolestani. Hyvin pitkällisen pohdinnan jälkeen olen päätynyt siihen, että Antti Rinteen rinnalle ehdokkaista valitsisin Antton Rönnholmin. Palaan vähän kuin juurillinen, sillä hän on se, jota äänestin ensimmäisissä eduskuntavaaleissani.

Varapuheenjohtajiksi oivallinen kolmikko olisi Sanna Marin, Ville Skinnari ja Teemu Hirvonen. Teemu on ehkä suurelle yleisölle näistä tuntemattomin, mutta tyyppi, josta se suurikin maailma vielä kuulee. Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi istuisi kuin nenä päähän Sirpa Paatero, joka toisi rautaisen annoksen kokemusta ja osaamista mukanaan.

Näin on minun puoluejohtoni valittu. Nyt puoluekokous valitsee omansa. Minä keskityn punnitsemaan valintaa, johon minulla on oikeasti myös ääni annettavana.

Kommentit

Jätä kommentti