Voiko jo sanoa suhmuroinniksi?

Salon kaupunginhallitus saa maanantaina käsiteltäväkseen aloitteen, jossa esitimme ison allekirjoittajajoukon kanssa lasten ja nuorten palveluiden organisaation tarkastelemista ja mahdollista viran perustamista. Täysin turha byrokraattinen kierros, jos kaupunginhallituksen enemmistö ei olisi lakkauttanut tukipalveluiden esimiehen virkaa alunperinkään. Syytä tähän ajojahtiin en tiedä vieläkään ja tuskin saan tietääkään. Tosin enhän minä tiedä edelleenkään, mitä mieltä kh:n enemmistö tästäkään aloitteesta on.

Minulla on ainakin muutama avoin kysymys asiasta.

1) Miksi rehtoreille pidetyssä palaverissa kerrottiin, että heidän esimiehekseen tulee uusi opetuspäällikkö, jos näin ei kuitenkaan aiottu toimia? Perusteluna organisaatiotason putoaminen yhdellä on melko hutera, sillä toiminnallisuuden kannalta se on ihan merkityksetöntä.

2) Miksi opetuslautakunnassa tehtiin yhtäkkiä muutettu päätösesitys? Oliko vs. esittelijällä parempi tieto asiasta kuin apulaiskaupunginjohtajalla? Vai huomattiinko keskustelussa, ettei asia tule etenemään ja päätösesitys muutettiin? Kummallista, että kanta noin muuttuu ihan toiseksi siinä kokouksen kuluessa.

3) Miksi tilannetta oppilashuollon osalta pitää valmistella? Järkevin paikka heille on opetuksen organisaatiossa, opetuspäällikön alaisuudessa eli nykytilan jatkuminen. Tätä tukee myös muiden kaupunkien esimerkki. Sote-uudistus on huono peruste tälle siirrolle, eikä hoitoketjukaan siitä sujuvoidu yhtään mihinkään, jos yhteistyötä koulupuolen kanssa vaikeutetaan turhalla rajapinnalla. Kuraattorien ja psykologien esimiehen tulee tuntea koulukenttä. Miksi ihmeessä tätä yhtä työntekijäjoukkoa oltaisiin pompottelemassa taas toiseen organisaatioon?

4) Miksi opetuslautakunnassa oli kerrottu, että suurimpien ryhmien puheenjohtajien kanssa oli asiasta keskusteltu? Kun ei kerran oltu.

En ole tyytyväinen asioiden saamaan käänteeseen. En ollenkaan. Tämä alkaa mennä jo naurettavaksi.

 

ps. Jos henkilöllä x on mielipide, jonka taakse pitäisi saada kerättyä iso poliittinen enemmistö, miten hän toimii?

a) käy keskusteluja vain henkilöiden y ja z kanssa, jotka jo valmiiksi ovat hänen kanssaan samaa mieltä

b) käy erityisen paljon keskusteluja eri mieltä olevien henkilöiden a ja b kanssa yrittäen saada heidän kantansa muuttumaan, sillä juuri heidän tukensa tarkoittaisi tätä laajaa enemmistöä

Kommentit

  1. Voi sanoa! Pidä/pitäkää puolenne. Alkaa kuntalaisten usko hiipua asioiden hoitamisen suhteen. Kyseessä lienee kuitenkin kaupungin etu. Mitä se kepulainen loikkari tekee noin tärkeällä paikalla toisten mandaatilla????

  2. Kyllä voi. Kyseessä pitäisi olla kaupungin etu. PS. Mitä se kepuloikkari tekee tärkeällä poliittisella vakanssilla toisten mandaatilla. Pidä/pitäkää pintanne!

Jätä kommentti