Aivan hyvä

Jatkan hieman edellisen kirjoitukseni linjalla, mutta vähän toisesta näkökulmasta. Kun isojen kysymysten äärellä päätöksentekijät ovat usein hiljaa ja vain asioiden vastustajat puhuvat, niin olen miettinyt, miltä mahtaa tuntua kaupungin johtavista virkamiehistä, erityisesti kaupunginjohtajasta. Salon vallitseva selkäänpuukottamisen, puskistahuutelun ja kampittelun ilmapiiri kun saa kaupunginjohtajan näyttämään vähintään Pelle Pelottomalta. Pelle Pelottoman kelkkaan hyppääminen on hankalaa, kun siinä kelkassa ei välttämättä voi miellyttää ihan kaikkia.

Salossa on vallalla kulttuuri, jossa osa poliitikoista kyseenalaistaa viranhaltijoiden jokaisen liikkeen. On aivan varmaa, että torikahviosta tai lenkkipolulta löytyy joku, joka tuntee kaupungin budjetin paremmin kuin talousosasto. On aivan varmaa, että joku hoitaisi kaupungin verkostot paremmin kuin kaupunginjohtaja. Lisäksi on aivan varmaa, että joku tekisi kaikki päätökset varsin paljon paremmin. Arvatkaa mitä? Nyt on se paikka! Kaupunginjohtajan paikka on auki ja vaalitkin ovat ensi keväänä.

Minä olen myös melko vaativa poliitikkona. Tarvitsen taustatietoa, tarvitsen laskelmia, tarvitsen sitä sun tätä. Kaikki pyytämäni on minulle toimitettu. Näin uskon käyvän nytkin Osaamiskeskuksen kohdalla. Tiedän niin käyvän, koska myös kaupunginjohtaja tietää, että asian eteneminen on kiinni riittävästä tiedosta. Rantakokko ei ole tyhmä ja hän tuntee myös varsin hyvin kaupunkinsa poliittisen kentän. Elämme aikaa, jossa maailman muutos on niin hurjaa, että asioita pitää katsoa myös boksin ulkopuolelta. Ai että! Minäkin haluan olla Pelle Peloton.

Kuten kaikki tiedämme, minun taipaleeni kaupunginjohtaja Rantakokon kanssa ei ole ollut mitenkään helppo ja kuopaton. On mukaan mahtunut kaikenlaista, tiukkaakin estettä. Se, että minä nousen puolustamaan kaupunginjohtajaa, on pitkän työn tulosta. Olemme istuneet alas useamman kertaa vuosien varrella asioita ja välejämme selvittämään. Ilma puhdistuu kummasti keskustelemalla. Kannattaa joskus kokeilla.

Osa hurraa nyt katsomoissa, kun kaupunginjohtaja on jäämässä eläkkeelle. Vaikka olen edelleen isosti eri mieltä joistain asiakysymyksistä, niin en minä näin eläköitymisen kynnyksellä kaupunginjohtajaa luokalle jättäisi. Sanonpa vain, että moni pehmeämpi kaveri olisi antanut periksi Salon ja salolaisten poliitikkojen kanssa aikaa sitten. Tietty pohjalainen jästipäisyys on vallitsevassa tilanteessa ollut kyllä etu. Kaikkiaan olen vuosien saatossa saanut tutustua melko jästipäiseen, mutta lupsakkaan Rantakokkoon. Hän arvostaa rehellisyyttä ja suoruutta, toimien niin myös itse. Antti on ollut nähdäkseni *aivan hyvä*.

 

*Aivan hyvä on ilmaisu, jota kaupunginjohtaja käyttää usein todella hyvin menneistä asioista.*

Kommentit

Jätä kommentti