Asiakysymykset hoidettava henkilöspekulaatioiden ohella

Kaupunginjohtajavalinta tuntuu kuohuttavan Saloa, vaikka nykyinen kaupunginjohtaja ei olekaan vielä virallisesti ilmoittanut eläkkeelle siirtymisestään. Ensin meitä valtuustoryhmien puheenjohtajia käytiin läpi asiasta tiedustellen ja SSS 3. 8 Kokoomuksen kaupunginhallitusryhmä otti asiaan kantaa.

Minä uskon, että Antti Rantakokko osaa kokeneena kuntamiehenä tehdä oman ilmoituksensa sopivassa kohtaa. Toki hän on julkisuudessakin ilmoittanut nykyisen valtuuston pääsevän valitsemaan uuden kaupunginjohtajan.

Tulevan kaupunginjohtajan ominaisuuksista ja osaamisalueista tulee käydä keskustelua kaikkien valtuustoryhmien kesken ja löytää tavoitetilasta myös yksimielisyys. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kaupunginjohtajakeskustelua käydään lähinnä Kokoomuksen sisällä, ei niinkään vielä poliittisten puolueiden kesken.

Yhtä mieltä ollaan varmasti kaikki myös siitä, ettei kaupunginjohtajan valitseminen tai valitsematta jättäminen saa olla kiinni jäsenkirjoista tai niiden puutteesta. Salo tarvitsee pätevimmän ja osaavimman johtajan. Toivottavasti pelejä ei pelata myöskään puolueiden sisällä.

Salo on selvinnyt pahimmasta aallonpohjastaan jo rantavesille, mutta paljon työtä on jäljellä. Itse toivon, ettei asiakysymysten hoitaminen jää kaupunginjohtajaspekulointien jalkoihin. Syksyn aikana ratkotaan vielä todella isoja asioita.

Julkaistu Salon Seudun Sanomissa 5.8.2016

 

Kommentit

Jätä kommentti