Huumorintajuttoman painajainen

Olen ilmeisen huumorintajuton. Perussuomalaisen kansanedustajan avustaja on kirjoittanut blogitekstin, jossa ehdotetaan hihamerkkejä ulkomaalaisille, suomenruotsalaisille ja seksuaalivähemmistöille. Tai vaihtoehtoisesti kaikille suomen kansalaisille. Hihamerkit siis siksi, että poliisin olisi helpompi erottaa eri taustaiset ihmiset.

Avustajan teksti on edustaja Hirvisaaren mukaan ”täyttä pakinaa ja satiiria, jossa hyväntahtoisesti ja hauskasti ruoditaan yhteiskunnassa vallitsevaa hysteeristä ilmapiiriä”. Minusta tekstissä ei ole mitään hauskaa. Ehkä se aukenee hauskana niille, jotka jakavat arvot suljetusta maasta, jossa alkuperäiskansa keskenään heterosuhteissa elelee.

Näitä kirjoitettuja ja lausuttuja lapsuksia tuntuu tästä yhdestä puolueesta pääsevän ulos tiheään tahtiin. Onpa niistä jo oikeuttakin käyty. Hyvin nopeasti kuitenkin ollaan kuittaamassa niitä huumoriksi ja vitsiksi. Nämä kannanotot kertovat ainakin minulle ihan muuta tarinaa kuin hyvää huumoria.

Syynä suurin kohuihin on puolueen edustajien mielestä on media, joka öykkäröivänä ja röyhkeänä hyökkää perussuomalaisia vastaan. Siis media. Ei suinkaan kirjoitettu teksti, joka hyökkää avoimesti tiettyjä ihmisryhmiä vastaan. Olen odottanut, että Timo Soini sanoutuisi irti näistä kirjoituksista ja kommenteista. Selkeästi hän ei ole sitä vielä kertaakaan tehnyt.

Mutta koska olen siis niin huumorintajuton, etten näe tässä mitään hauskaa, uskallankin kysyä, pääseekö rasistisista(tai mistä tahansa loukkaavista) kommenteista ihan oikeasti kuin koira veräjästä vetoamalla vitsin, huumorin ja satiiriin nimeen?

Minä sanon KYLLÄ suvaitsevalle ja avoimelle Suomelle. Sanon EI rasismille ja sulkeutuneelle yhteiskunnalle.

Kommentit

Jätä kommentti