Löytyisikö kompromissi?

Salon kaupunginhallitus päätti maanantaina lähettää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelumaksujen korotukset uudelleenvalmisteluun äänin 7-6. Keskusta ja Kokoomus olisivat olleet valmiit asian päättämään ja menemään korkeimman, liki 30% koroutuksen mukaan.

Uudelleenvalmistelua esitti SDP:n Simo Paassilta. Valmistelusta puuttuivat kokonaan taloudelliset vaikutukset. Ne toki ääneen sanottiin, mutta niitä ei oltu kirjattu yhtään mihinkään. Apulaiskaupunginjohtaja puhuu 400 000 euron mahdollisesta lisätulosta ja noin 150 000 euron valtionosuuden menettämisestä. Lisäksi pyysimme virkamiehiä laskemaan sen prosentuaalisen korotuksen, joka vaaditaan valtionosuusmenetyksen kattamiseksi. Uudelleenvalmistelussa selvitetään myös, voisiko terveyskeskumaksusta vapauttaa kokonaan ryhmiä, jotka elävät pienten tulojen varassa esimerkkinä takuueläkkeen tai työmarkkinatuen varassa elävät. Tätä mahdollisuutta on hyvä tutkia siksi, että tällä hetkellä sotemaksuihin on haettava erikseen toimeentulotukea, mikäli omat varat eivät riitä niiden maksamiseen. Sairaiden ihmisten pompottelu ei voi koskaan olla hyvästä.

Itse olen eniten pettynyt siihen, että oikeistopuolueilla ei ole halua etsiä asiassa kompromissia, vaan he ovat naulanneet kantansa korkeimmista korotuksista. Punavihreällä vasemmistolla ja perussuomalaisilla tahtoa kyllä olisi. Etsitäänkö tilanteeseen kompromissa vai äänestetäänkö 7-6? Lopputulos voi olla miten päin tahansa. Ovi on auki.

 

Kommentit

Jätä kommentti