Piirikokoustunnelmia

Varsinais-Suomen SDP piti viikonloppunan piirikokouksensa Somerolla. Puitteet kokoukselle olivat mainiot. Piirikokouksen vetovoimaisuuden turvaamista ja kehittämistä on piirissämme pohdittu jo tovi. Viikonloppuna pidetty on ensimmäinen laatuaan uusilla ajatuksilla. Kaikkiaan onnistuneita uudistuksia.

Perinteinen poliittinen tilannekatsaus oli korvattu paneelikeskustelulla, johon osallistuivat vierailevana tähtenä kansanedustaja, puoluehallituksen jäsen Mika Kari, oman piirimme kansanedustajat Heli Paasio ja Katja Taimela sekä piirimme puheenjohtaja Juuso Alatalo. Vuorovaikutteisuus oli tässä uudessa toimintatavassa huomattavasti perinteistä tapaa parempaa ja toivon, että tätä myös tulevaisuudessa jatketaan.

Yli sadan kokousedustajan turvin asetettiin ehdokkaat myös puoluevaltuuston jäseniksi. Näin puoluekokouksen alla keskustellaan aktiivisesti siitä, että nuoria tulee saada mukaan myös puolueen ylimpiin toimielimiin. Varsinais-Suomesta puoluevaltuustoon ehdotetaan kolmea alle kolmikymppistä. Varsin edistyksellistä. Toni Eklund(Turku), Petra Peltonen(Turku) ja Anna Tabell(Salo) sekä hieman jo ikää hankkineet Jukka Sirén(Kaarina) ja Janne Sjölund(Uusikaupunki) ovat meidän nimemme valtuuston jäseniksi.

Salon työväenyhdistys on ollut viime vuosina varsin mallikelpoinen nuorten esiin tuomisessa. Nuoria on tilaisuuden tullen tällä valtuustokaudella nostettu myös kunnallisiin luottamustehtäviin, eikä sitä ole tarvinnut missään muotoa katua. Nuoret ovat innokkaita oppimaan jamyös kyseenalaistamaan asioita. Uskon, että siinä piilee voimavara kehittyä entistä vahvemmaksi puolueeksi.

Piirikokouksessa kuultiin puheenvuoroja niin kokouksen senioreilta kuin junioreiltakin. Unto Kärpän joka vuotiseen vappumerkkien kaipailupuheeseen on helppo yhtyä. Unto on varmaan yksi Suomen parhaimpia, ellei paras, myymään merkkejä. Vaikka se merkki nykyään onkin vuosimerkki, niin Vappuna niitä parhaiten saa myytyä. Tuleeko työväenjuhla puoluetoimistolle joka vuosi yllätyksenä?

Kommentit

Jätä kommentti