Tettiläisiä kyydissä

Jo vuoden 2013 joulukuussa sivusimme kaupunginhallituksen puheenjohtajiston kanssa sitä, että olisi mielenkiintoista ja avartavaa käydä tutustumassa kaupungin erilaisiin työyhteisöihin ja niiden toimintaan. Asia jäi silloin hautumaan ja valitettavasti myös hieman taka-alalle kaiken muun ohella.

Viime vuoden budjettia koskevassa yleisötilaisuudessa Palvelukeskus Ilolansalon Anne Juntti kutsui meidät TET-päivälle heille.Vastasimme kutsuun myöntävästi ja tammikuuksi löytyi kaikille sopiva aika. Tuon päivän jälkeen tuli paljon palautetta siitä, että olimme valinneet Ilolansalon TET-kohteeksemme. Milloin perusteena oli Ilolansalon maine varakkaamman väen paikkana, milloin joku muu.  Vanhuksista siis pitää olla kiinnostuneita, mutta pitää sitten olla kiinnostunut oikeanlaisista vanhuksista. Yhtä kaikki – väärin sammutettu.

Vaikka Ilolansalo ei kaupungin omaa toimintaa olekaan, hankki kaupunki siltä merkittävästi palveluita ja on myös taannut lainoja noin 8 miljoonan edestä. Ihan merkityksetöntä ei toiminta siis kaupungin kannalta ole. Viimeksi tänään sivusin Salon kaupungin henkilöstöpäällikön kanssa mahdollisuutta lähteä mukaan myös kaupungin vanhuspalveluiden, erityisesti kotipalvelun matkaan. Tätä asiaa valmistellaan ja aika tullaan sovittamaan kuluvalle vuodelle.

Seuraava TET-päivämme oli eilen maanantaina kaupungin keskuskeittiöllä. Sinne oli mukava mennä ja tunsin oloni oikein tervetulleeksi. Kiitos myös siitä, että sain osallistua oikeisiin töihin, eikä päivää tarvinnut haahuilla seinäkoristeena. Keskuskeittiön prosessit on nähdäkseni hiottu tai ne ovat aikaa myöden hioutuneet tehokkaiksi. Työ on hyvin organisoitua ja tarkkaa. Sitähän sen pitääkin olla, jotta ne kaikki yli kuusituhatta annosta saadaan ajoissa ovesta ulos. Keskuskeittiön väki toivotti myös tervetulleeksi uusia tettiläisiä ja ehdottivat, että vaikkapa tekninen lautakunta voisi keittiöllä käydä tutustumassa.

Näitä päiviä on siis tarkoitus jatkaa, mutta kuten kaikki toivottavasti ymmärtävät aivan joka viikolle niitä ei voi sovitella. Tärkeää on kuitenkin saada kontaktia ja tietämystä itselleen suoraan sieltä, missä suorittava työ tehdään. Itseni puolesta lupaan, että kutsun käydessä siihen vastaan.

 

Kommentit

  1. Kaupunginhallituksen naispuheenjohtajisto on olevinaan niin yhtä köyttä yhdistystä että. Vaan ei taida kulissien takana olla puoluetoverit ihan tällaisen filmauksen kannalla. Näin on kaupungilla puhuttu.

Jätä kommentti