Tulevaisuuspuolue

Salon kaupunki on elänyt taloustaantuman aikaa jo vuosia. Ensimmäiset merkit havaittiin jo vuonna 2008, mutta vasta 2010-2011 kaupungissa alkoi edes jonkinlainen ymmärrys siitä, mitä on tulossa. Romahdus oli valtava.

Sosialidemokraattien asemoiminen päätöksentekoon tilanteessa, jossa tehtävänä on oikeastaan vain ikäviä päätöksiä on ollut haastavaa. Osalle muutos tarkoittaa ainoastaan leikkauksia, joita taas ei saisi tehdä, koska kuntalaisilla on oikeus palveluihin. Toisaalta tiedostetaan talouden realiteetit, mutta niitä ei kuitenkaan haluta tunnustaa.

Itse olen aina nähdyt sosialidemokratian maailmaa uudistavana, eteenpäin katsovana liikkeenä. Tulevaisuuspuolueena. Sosialidemokraatit ovat olleet luomassa sitä yhteiskuntaa, jossa nyt elämme. On syntynyt peruskoulu, oikeus varhaiskasvatukseen, toimeentuloon niille, jotka eivät sitä pysty työllään hankkimaan. Saavutusten lista on melkoinen.

Viime aikoina minut on yhä enemmän vallannut tunne, että osittain makaamme edelleen menneessä ja elämme sitä hyvää aikaa, jolloin kaiken pysyminen ennallaan oli mahdollista. Enää näin ei ole. On löydettävä uusia ratkaisuja, jotka istuvat tämän päivän yhteiskuntaan. Jos rakenne on peräisin 60-luvulta, niin se ei välttämättä palvele 2010-luvun hyvin erilaista toimintaympäristöä.

Liikkeemme on sitoutunut siihen, että kaikista pidetään huolta, kaikille tarjotaan tasavertainen mahdollisuus sivistykseen, terveyspalveluihin sekä moneen muuhun hyvinvointiyhteiskunnan toimintoon. En kuitenkaan näe liikettämme sellaisen maailman puolustajana, jossa yksilövastuu olisi unohdettu. Vaikka uimahallin pääsymaksu olisi pyöreä nolla, vaati yksilön oman päätöksen ryhtyä sitä käyttämään.

Minulla on hyvin harvoja asioita, joita kategorisesti vastustan. Näen punaista vain silloin, kun puhutaan toisen ihmisarvoa loukkaavista kysymyksistä. Olen valmis keskustelemaan, ideoimaan ja testaamaan ajatuksia, joilla yhteiskunta kehittyisi eteenpäin huolehtien samalla kansalaistensa hyvinvoinnista. Muutoksen tekemiseen tarvitaan vain rohkeita ihmisiä. Oletko sinä mukana?

 

Kommentit

Jätä kommentti