Onko puoluesihteeri…

Järjestöjohtaja?

Kyllä. SDP:n puoluesihteeri on, paitsi puoluetoimiston esimies, kokoava voima, jonka tulee omalla esimerkillään innostaa, kannustaa ja aktivoida jäsenistöä talkoisiin työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Jäsenistön ääntä tulee kuulla herkällä korvalla.

Suurimmaksi puolueeksi nouseminen edellyttää kaikkien Suomen sosialidemokraattien ja jokaisen puolueosaston panosta. Puolue ei ole yhden naisen tai yhden miehen yritys, vaan joukkovoimaan perustuva kansanliike.

Puolueen vaalityö on viime kädessä puoluesihteerin vastuulla, mutta pitää muistaa, että myös jokaisella työntekijällä sekä jokaisella talkoolaisella on oma kortensa kannettavana. Jokainen vapaaehtoinen tekee vaalityötä juuri sen, joka itselleen on hyvä määrä.

Poliittinen johtaja?

Puoluesihteeri ei voi ulkoistaa itseään poliittisesta toiminnasta. Puolueen ollessa hallituksessa tulee huolehtia siitä, että sosialidemokraattinen vaihtoehto on aina näkyvästi esillä. Hallituksessa tehty politiikka on aina kompromisseja.

Puolueen poliittinen johtaja on ensisijaisesti puheenjohtaja. Puheenjohtajan lisäksi sekä varapuheenjohtajat että puoluevaltuuston puheenjohtaja ovat merkittävässä roolissa poliittisen linjan vedossa. Eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen merkitystä politiikan suuntaviivoja määrittäessä ei voi unohtaa.

Uudistaja?

Kyllä. On kuitenkin asetettava tavoite sille, mitä uudistumiselta haemme. Päämäärätön uudistaminen ilman maalia ei johda mihinkään. Puolue on viime aikoina uudistunut merkittävästi verkkomaailmassa, mutta perinteisiä tapoja ei saa kuitenkaan uudistuksen huumassa unohtaa.

Viime aikoina on puhuttu paljon piirien toiminnan ja organisaation muokkaamisesta. Tämä uudistus tulee valmistella rauhassa, piirien ääntä kuunnellen ja yhteistyötä tehden.

Kommentit

Jätä kommentti