Vastine ”Jussille ja Päiville”

Salon Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Eeva Koskinen kirjoittaa päivän Salon Seudun Sanomissa liittyen Märynummelle suunniteltuun vastaanottokeskukseen ja kirjeeseen, joka hänelle oli asiaan liittyen lähetetty. Minä sain saman sisältöisen kirjeen, koska myös SDP on julkisesti vastaanottokeskuksen tuloa tukenut.

Korjataan nyt alkuun kirjeessä esiintyvä virheellinen tieto siitä, että olisin kaupunginhallituksen puheenjohtaja. En ole. Olen sen ensimmäinen varapuheenjohtaja. Kirjeessä esitetty Jussin ja Päivin(nimet muutettu) tarina on melko tavallinen tarina tämän päivän Salossa. Työpaikka on mennyt alta elektroniikkajätin romahtaessa, perheellä on asuntovelkaa, eikä uutta työtä ole löytynyt. Se ei käy selväksi, kauanko perhe on työttömänä ollut. Lisäksi oletukseni on, että molemmat perheen aikuiset ovat kohtalaisen korkeasti koulutettuja, koska Microsoftilla ei varsinaista tuotantoa ole kaupungissa ollut.

Erityisesti minua kiehtoo kirjeen väite siitä, että asuntojen arvo olisi laskenut Märynummella 20 000 euroa, vaikkei mitään vastaanottokeskusta ole vielä edes perustettu. Tämän alennuksen oli kiinteistönvälittäjä soittanut perheelle, sillä vastaanottokeskus on epämieluisa naapuri. Kiinnostaisi tietää, kuka perheellä on välittäjänä, jotta tiedän jatkossa välttää moista yritystä. Ihan uteliaisuuttani tsekkasin, että Salossa on tällä hetkellä myynnissä 206 omakotitaloa, joista Märyssä kaksi(lähteenä käytetty Salon Seudun Asunnot.net ja hakusanoina Salo ja Märynummi). Kummassakaan Märynummen talossa ei näy, että hinta olisi alentunut(yleensä ko. portaalissa asia näkyy näin tapahtuessa).

Kirjeen perusteella perhe seuraa päätöksentekoa, koska ovat tämänkin asian osanneet kohdistaa puolueisiin, jotka julkisesti ovat myönteisimmän kannan ottaneet. FYI puolueista ainoastaan PS on ilmoittanut suoraan vastustavansa keskusta. Kovin tarkkaan eivät he kuitenkaan ole päätöksentekoa seuranneet, sillä kirjeen lopussa väitetään, ettei SDP ole pistänyt tikkua ristiin työttömien asioiden hoitamiseksi. VÄÄRIN.

Salossa on SDP:n aloitteesta tehty työllisyysohjelma, jossa linjataan kaupungin toimenpiteitä työttömyyden hoidossa. Lisäksi organisaatiouudistuksen yhteydessä Salo keskitti elinkeino- ja työllisyyspalveluitaan, minkä johdosta on saatu asiat suunnitelmallisemmaksi ja rullaamaan. Kaupungissa on aloitteemme jälkeen ollut vahva tahto viedä asioita eteenpäin ja ottaa aktiivinen ote työllistämiseen. Kaupunki on mm. luonut järjestelmän, jossa työttömät palkataan kaupungin palkkalistalle ja ohjataan työhön yrityksiin.

Olemme tehneet hartiavoimin töitä, jotta asiat ovat edeneet tähän pisteeseen.Vielä pari vuotta sitten vastustus työllisyyspanostuksien lisäämiselle oli kaupungissa valtaisaa. Nämä asiat muuttuvat hitaasti, mutta muuttuvat kumminkin. Lisäksi SDP on vastustanut kaupungin lomautuksia, sillä ne pysäyttäisivät koko työllistämisen.

Tällä hetkellä työllistämiseen ja työllisyyden hoitoon liityvät toimenpiteet ovat melkoisen pysähdyksissä. Tämä ei kuitenkaan ole paikallisten päättäjien vika, vaan maan hallituksen, joka ei kesäkuun lisätalousarviossa lisännyt palkkatuki- ja starttirahoja. Toivotaan tähän muutosta syksyn budjetissa.

Kirjeestä sanoisin lopulta vain sen, että minä arvostan omalla nimellä ja kasvoilla annettua palautetta, johon voi myös vastata. Tässä kirjeessä ei ole olemassa mitään yhteystietoja ja en ole aivan varma kirjeen aitoudestakaan. Teille, Jussi ja Päivi, toteaisin vain lopuksi, että minulle ihmisarvo on jakamaton ja yhteiskunnan vahvuus mitataan siinä, miten se huolehtii heikoimmistaan. Ihan kaikista heikoimmistaan.

 

Kommentit

Jätä kommentti