Tarina

Kuka Saija?

Olen salolainen poliitikko, vaimo ja äiti. Riko-poikani on reipas nelosluokkalainen. Aviomies Jukka touhuaa jalkapallon parissa.

Salossa toimin aktiivisesti kunnallispolitiikassa kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Mistä ponnistan?

Olen syntynyt, kasvanut ja asunut Salossa lähes koko elämäni. Välillä olen poikennut haistelemassa maailman tuulia Ruotsissa ja Espanjassa. Työväenaatteen olen perinyt lapsuudenkodistani, jossa luin Turun päivälehteä jo alakouluikäisenä.

Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 1999 Laurin lukiosta. Vaikuttaminen on ollut ajankohtaista jo silloin ja olin mukana tutor-toiminnassa sekä koululehden toimittajakunnassa. Kaverini kutsuivatkin minua leikkimielisesti aktivistiksi.

Koulussa kielet ja historia kiinnostivat matematiikkaa ja fysiikkaa enemmän. Elämäni lyhimmän esitelmän olen pitänyt fysiikan tunnilla Albert Einsteinista. Esitelmä oli yhden lauseen mittainen. Fysiikan opiskeluni jäi yhteen kurssiin, mutta kieliä luin sitäkin enemmän. Sujuvasti taittuvat edelleen ruotsi, englanti ja espanja, saksalla tulen toimeen ja venäjäksikin hallitsen muutamat lauseet.

Mitä tänään?

Salon kaupungissa työllisyystilanne on huono ja se näkyy vaikeutena työllistyä. Työ on ihmisten hyvinvoinnille välttämätön. Hyvinvointivaltion ylläpitämiseen tarvitsemme työtä tekijöille. SDP on Salossakin korostanut aktiivisen työllisyyspolitiikan merkitystä ja ihmisten oikeutta työhön.

Tämän hetken haaste on inhimillistää tehokkuuden jäytämää yhteiskuntaa, jossa monella on paha olla. Meillä poliitikoilla on tässä iso rooli. Päätöksissä tulee aina huomioida niiden vaikutukset laajemmin kuin vain numeroiden valossa.

Työ Salon politiikassa on haastavaa ja mielenkiintoista. Kauden 2017-2021 saan johtaa Salon kaupunginhallitusta. Se on minulle suuri kunnia.